O nas

Izhajamo iz idilične vasi Lom pod Storžičem, varno umeščene v zavetje gora, kar nas seveda zaznamuje. 

Kot bolj ali manj hribovska družina in imamo nekateri že več kot 40 let alpinističnega staža ter več kot 30 let izkušenj z izdelavo različnih klinov. Sprva smo jih izdelovali bolj butično, le za lastno uporabo, v tistih časih so bili to večinoma klini z obročkom. Kmalu se je porodila ideja  o serijski proizvodnji in ker smo imeli dovolj znanja s področja kovinarstva smo jih začeli izdelovati. Z leti smo širili ponudbo, tako da sedaj ponujamo celotno paleto klinov, ki alpinist potrebuje v stenah. Podobna situacija je na področju pritrdilne tehnike za plezališča in umetne stene. 

V časih, ko sem sam začel plezati, klini niso bili vsem cenovno dostopni, zato je bilo moje glavno vodilo, da bi izdelal klin, ki bo kvaliteten, primeren za uporabo in cenovno dostopen prav vsakomur. Želja je, da se dobro zabit klin ne izbija, ker se z tem poškodujeta razpoka in klin sam. Zato je bolje da ga pustimo v steni, kjer bo služil ponavljalcem, ki bodo prišli za nami.

Ceno enega klina bi lahko primerjali s ceno enega piva, zato nam naj ga ne bo žal pustiti v steni, saj bo zagotovo še komu prišel prav.

 

Milan Meglič, ustanovitelj podjetja MG METAL d.o.o.

O nas
O nas
O nas
antares-autograph
antares-testimonial
Milan Meglič
Ustanovitelj
Delightful remarkably mr on announcing themselves entreaties favourable. About to in so terms voice at. Equal an would is found seems of. The sufficient terminated frequently themselves.
O nas

Klini, ploščice in sidrišča

V gorah pri nas in pri naših sosedih prevladuje apnenčasta struktura skale, ki ne ponuja obilo možnosti  uporabe premičnih varoval, zato se za varovanje pri plezanju največ uporabljajo klini ki jih zabijemo v razpoke v skali. Velikost in širina razpok je različna zato se klini po velikosti in debelini temu primerno tudi razlikujejo.

Pri snovanju in izdelavi zasledujemo tri cilje: varnost, funkcionalnost in preprostost. Ob tem dosegamo visoka merila kakovosti evropskih predpisov in tehničnih standardov. 

O nas
Spoznajte nas

Ekipa ClimbReady

O nas
O nas

Dwight Jones

Monaco
O nas

Regina Cooper

Portugal
O nas

Mitchell Cooper

Spain
O nas

Kathryn Cooper

France
Košarica
Prijava

Si še brez uporabniškega računa?

Ustvari uporabniški račun

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve